Про скасування реєстрації кандидата в депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад
територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів
25 жовтня 2020 року


ХАРКІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА


Від 2023-02-19 р. № 1

місто Харків

«19» лютого 2023 року                                             11 год. 10 хв. 

Про скасування реєстрації кандидата в депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року 

До Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області 14 лютого 2023 року надійшла заява від кандидата у депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року Лучин Анастасії Олександрівни, включеної до єдиного та територіального виборчого списку № 7 Харківської Обласної організації  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»  про скасування реєстрації її кандидатом у депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області. 

Відповідно до Роз’яснення щодо скасування реєстрації кандидата в депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті, а також міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) після дня голосування, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 04.12.2020 року №543 (надалі – Роз’яснення) підстави прийняття територіальною виборчою комісією рішення про скасування реєстрації окремого кандидата в депутати, включеного до єдиного та/або єдиного та територіального виборчих списків організації партії (під час виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті, а також міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) із виключенням його з відповідних виборчих списків визначено частиною першою статті 231 Виборчого кодексу України (надалі – Кодекс). 

Вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також депутатів міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше) проводяться за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками організацій партій у територіальних виборчих округах (частина друга статті 192 Кодексу). 

Під час встановлення результатів зазначених виборів територіальна виборча комісія визначає порядок кандидатів у депутати в кожному територіальному виборчому списку кожної організації партії, встановлений з урахуванням результатів голосування виборців у відповідному територіальному виборчому окрузі (частина перша статті 259 Кодексу). Список та черговість кандидатів у депутати в єдиному виборчому списку залишаються незмінними (частина сьома статті 227 Кодексу). 

У разі дострокового припинення повноважень депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті, а також міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) на підставах і в порядку, передбачених Конституцією та законами України, за рішенням територіальної виборчої комісії депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у відповідному територіальному або єдиному виборчому списку від цієї організації партії (частина перша статті 284 Кодексу). 

Отже, зважаючи на свободу в реалізації права бути обраним та керуючись принципом добровільності участі у виборах, кандидат у депутати, включений до єдиного та територіального виборчого списку організації партії, може звернутися до відповідної територіальної виборчої комісії в будь-який час після дня голосування на відповідних місцевих виборах із заявою щодо скасування його реєстрації кандидатом у депутати, яка може бути засвідчена в порядку, встановленому Законом України «Про нотаріат», або подана до відповідної територіальної виборчої комісії особисто. 

Харківською міською територіальною виборчою комісією Харківського району Харківської області встановлено, що кандидат в депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року Лучин Анастасія Олександрівна, яка включена до єдиного та територіального виборчого списку№7 Харківської Обласної організації  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» особисто звернулася до територіальної виборчої комісії із заявою про скасування її реєстрації кандидатом у депутати після дня голосування (25 жовтня 2020 року). 

Вибори депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області 25 жовтня 2020 року проводилися за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками організацій партій у територіальних виборчих округах. 

Отже, у разі дострокового припинення повноважень депутата Харківської міської ради Харківського району Харківської області, за рішенням Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області депутатом визнається наступний за черговістю кандидата у депутати у територіальному або єдиному виборчому списку від цієї організації партії. 

З метою реалізації волевиявлення кандидата в депутати щодо скасування його реєстрації кандидатом у депутати після дня голосування, керуючись статтями 21, 24, 38, 71 Конституції України, статтями 6, 10, 15, 193, 206, 231 Кодексу, а також Роз’ясненнями, Харківська міська територіальна виборча комісія Харківського району Харківської області

 

ПОСТАНОВЛЯЄ:

 

1. Скасувати реєстрацію кандидата у депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області Лучин Анастасії Олександрівни, включеної до єдиного та територіального виборчого списку № 7 Харківської Обласної організації  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року. 

2. Виключити Лучин Анастасію Олександрівну з єдиного та територіального виборчого списку №7 Харківської Обласної організації  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ».                   

3. Копію цієї постанови надати (направити) Лучин Анастасії Олександрівні та представнику Харківської Обласної організації  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ». 

4. Копію цієї постанови невідкладно надіслати до Центральної виборчої комісії у порядку, затвердженому Центральною виборчою комісією. 

5. Цю постанову оприлюднити на стенді офіційних матеріалів комісії та оприлюднити на офіційному веб-сайті Харківської міської ради. 

 

 

Голова комісії

 

Секретар засідання

 

Олена МАТВІЄНКО

 

Карина  СЄМАКОВА

 

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes