ООН допомагає міській владі облаштовувати побут переселенців
02 жовтня 2014 15:37
ООН допомагає міській владі облаштовувати побут переселенців Представники ООН сьогодні, 2 жовтня, передали гуманітарний вантаж для переселенців із Донбасу, які тимчасово перебувають у Харкові.
Перша партія такої допомоги прибула до міського Центру реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «Промінь» і територіального центру соціального обслуговування Дзержинського району, де біженців розміщують з настанням холодів. 

Як повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, для облаштування місць тимчасового проживання переселенців від ООН були передані ліжка, матраци, подушки, ковдри, постільні речі. Тепер у центрі «Промінь» зможуть додатково розміститися ще 10 чоловік, а в терцентрі - 12. Також очікується надходження побутової техніки - електроплиток, мікрохвильових печей, холодильників, які необхідні для облаштування побуту переселенців. За словами Світлани Горбунової-Рубан, небайдужі харків'яни теж можуть приносити в терцентри речі для переселенців, кухонний посуд.  

«З липня міська влада активно працює з представництвами різних міжнародних організацій в Харкові - це комісаріат ООН у справах біженців, представники ОБСЄ, експерти з захисту прав людини, Генеральне консульство Німеччини в Донецьку, правозахисна організація «Ла Страда», організації з міста-побратима Нюрнберга , Асоціація головних лікарів міста Харкова та інші організації. Величезна кількість людей включилася в системну роботу з надання допомоги людям, які були змушені виїхати з Донбасу. Всі, хто можуть, допомагають їм», - зазначила заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини