Міська влада просить парламент допомогти «Харківським тепловим мережам»
23 грудня 2015 11:46 ЖКГ
Міська влада просить парламент допомогти «Харківським тепловим мережам» Міська влада просить парламент терміново розглянути в другому читанні законопроект №2706 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення».

Відповідне звернення до Верховної Ради було прийнято сьогодні, 23 грудня, на сесії Харківської міської ради.

Причиною звернення до ВР стало те, що КП «Харківські теплові мережі», яке в даний час є постачальником теплової енергії в місті, з незалежних від підприємства обставин опинилося в складному фінансовому стані, близькому до банкрутства.

Як говориться у зверненні, внесення значної кількості змін до чинних нормативно-правових актів лише погіршило фінансовий стан підприємств теплоенергетики. Так, до Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» 23 червня були внесені зміни, якими з 1 вересня була скасована заборона на арешт коштів підприємств паливно-енергетичного комплексу.

«Як наслідок, 30 жовтня 2015 року управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Харківській області за скаргою кредиторів накладено арешт на всі рахунки, які відкриті КП «ХТМ» в установах банків на загальну суму 236,4 млн грн, яка підлягає стягненню на користь кредиторів. Станом на 1 грудня обсяг кредиторської заборгованості за спожиті енергоносії, охопленої рішеннями суду, становить 1 млрд 607,1 млн грн, в т.ч. основний борг - 1 млрд 173,7 млн грн, штрафні санкції - 433,4 млн грн, крім цього виконавчий збір - 160 млн грн», - говориться у зверненні.

Депутати міськради підкреслили, що прийняття зазначених змін призвело до того, що підприємство в розпал опалювального сезону позбулося джерел фінансування основних статей витрат. Це, насамперед, виплата заробітної плати, сплата податків, виконання ремонтних робіт основних фондів. Ці факти найближчим часом можуть призвести до вимушеної зупинки підприємства теплоенергетики міста Харкова.

«В даний час на розгляді у Верховній Раді України знаходиться законопроект №2706 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення». Розгляд та прийняття зазначеного законопроекту в другому читанні в редакції, прийнятій у першому читанні, зможе стабілізувати фінансовий стан підприємства і забезпечити стале проходження опалювального сезону 2015-2016 років», - сказано у зверненні до парламенту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини