На Олексіївці почали будувати тунелі до майбутнього електродепо
06 грудня 2017 12:31 Інфраструктура
На Олексіївці почали будувати тунелі до майбутнього електродепо На Олексіївській лінії Харківського метрополітену, за ст. м. «Перемога, почалося будівництво тунелів до електродепо, яке буде розташоване в районі Окружної дороги.

Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, в даний час усі роботи ведуться за рахунок коштів бюджету міста. До кінця цього року планується освоїти 15 млн грн, в 2018 році - 80 млн грн. А електродепо будуватимуть вже за рахунок кредитних коштів європейських банків.

«За моєю інформацією, 18 грудня Президент України Петро Порошенко підпише кредитну угоду між державою та Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Після цього у Харкові відбудеться підписання кредитної угоди міським головою Геннадієм Кернесом. Таким чином, ми отримаємо фінансові ресурси на будівництво станцій метро «Державінська» і «Одеська», електродепо та нового рухомого складу», - повідомив Ігор Терехов 
Зараз на місці будівництва - в кінці пр. Людвіга Свободи - забивають палі і ведуться роботи з розробки котловану.

«Ми йдемо за графіком, жодних проблем немає. Для об'їзду цієї ділянки була облаштована паралельна дорога, по якій з завтрашнього дня почне їздити транспорт. Оскільки тунелі будуватимуться відкритим способом, то тут передбачені всі необхідні заходи безпеки, в тому числі і для проїзду вночі. Закінчити будівництво тунелів плануємо до Дня міста в наступному році», - повідомив Ігор Терехов під час виїзної наради.

Як розповіла директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Ліннік, зараз на будівництві працюють близько 50 чоловік, і їх кількість  після Нового року збільшиться вдвічі.

«Будівництво ніяк не впливає на роботу метро. Багато робіт ведуться вночі, після відключення напруги. Загальна довжина перегінних тунелів складе 750 метрів, з яких дві третини проходитимуть за Окружною дорогою. В кінці тунелів, на території близько 8 гектарів, якраз і будуватиметься електродепо, розраховане на 100 вагонів. Будівництво депо триватиме три роки», - зазначила Наталія Линник.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини