У Харкові замінили 24 кілометри водопровідних мереж
28 грудня 2017 12:10 ЖКГ
У Харкові замінили 24 кілометри водопровідних мереж У 2017 році фахівці КП «Харківводоканал» замінили 24 км технічно зношених зовнішніх водопровідних мереж.

Як повідомив заступник директора комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Олексій Кучеревський, це на 35% більше в порівнянні з 2016 роком і на 18% більше запланованого показника на цей рік.

«Проведення даних робіт дозволило знизити аварійність на мережах холодного водопостачання, зменшити втрати води і поліпшити якість послуг, що надаються населенню. Також була зменшена загальна кількість розриттів на території міста. Роботи проводились як власними силами підприємства, так і з залученням підрядних організацій за рахунок коштів міського бюджету», - зазначив Олексій Кучеревський.

За його словами, загальна вартість виконаних робіт за рахунок коштів «Харківводоканалу» склала 94 млн грн, і 37 млн ​​грн було виділено з бюджету міста підрядним організаціям.

Роботи з заміни технічно зношених водопровідних мереж проводилися у всіх районах Харкова. Зокрема, в Київському районі було замінено понад 3,6 км, у Московському районі - близько 2,7 км, у Новобаварському районі - понад 2,6 км. Роботи проводились методами санації, відкритим способом і методом горизонтально направленого буріння.

«Цього року було замінено мереж більше, ніж за період з 2000 по 2011 рік включно», - додав Олексій Кучеревський.

Він зазначив, що служби водопровідних мереж районів міста в повному обсязі забезпечені високопродуктивною технікою для проведення ремонтних робіт, а слюсарі - всіма необхідними інструментами та спецодягом.

У планах підприємства на 2018 рік - заміна 25 км технічно зношених водопровідних мереж. В першу чергу увага приділятиметься аварійним ділянкам.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини