Харків підтвердив звання міста рекордів
05 квітня 2018 16:29 Суспільство
Харків підтвердив звання міста рекордів Презентація нового видання «Національний реєстр рекордів України - 2018» відбулася сьогодні, 5 квітня, в Харківській міській раді.

До книги увійшли 32 нових досягнення жителів Харкова та області. За статистикою, саме в Харкові встановлено найбільше рекордів впродовж року серед усіх обласних центрів (без урахування столиці). Сьогодні це досягнення було офіційно зафіксоване керівником Національного реєстру рекордів Ланою Вєтровою.

«Вже традиційно ми починаємо серію обласних презентацій Книги рекордів саме з Харкова, тим самим підкреслюючи, що Харків і цього року утримав високу планку титула «Місто рекордів». А всього з часу появи Національного реєстру рекордів у 1989 році в Харкові було зафксовано 83 досягнення», - зазначила Лана Вєтрова.

Приймаючи сертифікат про черговий рекорд, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров підкреслив, що ця нагорода - заслужена.

«Ми багато працюємо над тим, щоб Харків залишався містом рекордів. І хочемо, щоб ця традиція була щорічною і Харків отримував нагороди за свої досягнення. У нас місто креативних і талановитих людей, і разом з вами ми це доводимо!» - сказав Олексій Чубаров.

Під час презентації видання «Національний реєстр рекордів України - 2018» було зафіксовано ще кілька нових рекордів Харкова.

Так, відповідний сертифікат отримала команда «Niceladies» у категорії «Найповажнішого віку команда з черлідингу». Середній вік її учасниць - 60 років.

Ще одне досягнення - «Найбільша кількість напрямків соціально-спортивного проекту «Я зможу!». За словами Лани Вєтрової, цей проект є єдиним таким масштабним проектом в Україні, в якому учасники змагаються в 16 категоріях. За п'ять сезонів у проекті взяли участь 3535 осіб.

Безпосередньо перед презентацією книги харків'янин Олексій Безсонов встановив рекорд «Відтворення послідовності розміщення максимальної кількості монет у форматі «орел/рішка»: за 15 хвилин він запам'ятав довільну послідовність з 322 монет і потім відтворив її на папері. У планах рекордсмена - офіційно стати людиною з найвищим рівнем IQ в Україні. Поки що в домашніх умовах він набирав у тестах до 150 балів.

Ще один рекорд, зафіксований сьогодні, - «Найбільша в Україні центральна площа міста». Так, харківська площа Свободи була внесена до Національного реєстру рекордів з територією 11,9 гектара.

Крім того, був відзначений найстарший тенісист-любитель в Україні та Європі - 94-річний Леонід Станіславський, який, до того ж, спустився в Буковелі з найдовшого троллея в Україні (1,1 км).

Після презентації книги всі учасники заходу отримали по примірнику нового видання.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини