Прийнято бюджет міста Харкова на 2020 рік
27 листопада 2019 11:00 Бюджет
Прийнято бюджет міста Харкова на 2020 рік Харківська міська рада сьогодні, 27 листопада, схвалив проект бюджету міста Харкова на 2020 рік.

За інформацією заступника міського голови - директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяни Таукешевої, доходи бюджету міста Харкова (без урахування міжбюджетних трансфертів) розраховані в сумі 12,1 млрд грн. У проекті рішення також враховані освітня субвенція з держбюджету в розмірі 1,5 млрд грн і медична субвенція - 286 млн грн, а також реверсна дотація в сумі 352 млн грн і субвенція на продовження третьої лінії Харківського метрополітену в сумі 356,3 млн грн.

За словами директора департаменту, основним джерелом доходу, як і раніше, залишається податок з доходів фізичних осіб.

Як повідомила Тетяна Таукешева, прогнозний обсяг видатків бюджету міста Харкова на 2020 рік розрахований в обсязі 14,8 млрд грн (без урахування міжбюджетних трансфертів з обласного бюджету).

Зокрема, на програму розвитку освіти в місті Харкові у 2020 році передбачено спрямувати 4,3 млрд грн, в т. ч. 1,5 млрд грн державної субвенції.

На програму розвитку охорони здоров'я, зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ, впровадження медичних технологій і підвищення якості надання медичної допомоги заплановано 690,4 млн грн, в т. ч. 286 млн грн з держбюджету.

На фінансування різних напрямків соціальної сфери передбачено 607 млн ​​грн, в тому числі, в т. ч. 65,6 млн грн одноразової адресної грошової допомоги малозабезпеченим громадянам міста.

На забезпечення належних умов для роботи установ культури, розвитку їхньої матеріально-технічної бази, участі городян у культурному житті міста заплановано 887 млн ​​грн.

На розвиток фізичної культури і спорту, фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх типах навчальних закладів, за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення виділено 312 млн грн.

На програму розвитку і реформування житлово-комунального господарства міста Харкова передбачено 3,8 млрд грн, зокрема, на програму підтримки житлово-будівельних кооперативів, житлових кооперативів та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків - 35 млн грн, програму часткового відшкодування фізичним особам відсотків по кредитах на енергозбереження - 2 млн грн, програму охорони навколишнього природного середовища - 6,8 млн грн, програми увічнення пам'яті учасників і жертв Другої світової війни, захисників України, які брали участь в антитерористичній операції, - 2,3 млн грн.

На розвиток і оптимізацію транспортної інфраструктури заплановано 1,3 млрд грн.

На Міську цільову програму молодіжного житлового кредитування передбачено 21,2 млн грн, а на програму будівництва (придбання) доступного житла - 58 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини