Харків почав підготовку до наступного опалювального сезону
12 травня 2021 16:42 ЖКГ
Харків почав підготовку до наступного опалювального сезону На підготовку до наступного опалювального сезону в місті Харкові планується спрямувати понад 1,7 млрд грн, що на 675 млн грн більше, ніж у 2020 році.

Про це сьогодні, 12 травня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив директор Департаменту з питань забезпечення життєдіяльності міста Іван Кузнєцов.

За його словами, із загальної суми понад 1,2 млрд грн профінансує бюджет Харківської міської територіальної громади, решту коштів виділять самі комунальні підприємства.

Так, КП «Харківські теплові мережі» на підготовку до опалювального сезону спрямує понад 660 млн грн. На ці кошти плануються і вже проводяться роботи з реконструкції магістральних та внутрішньоквартальних теплових мереж, капітальний і поточний ремонт районних і квартальних котелень, насосних агрегатів, модернізація обладнання.

На підготовку до зимової експлуатації водопровідного та каналізаційного господарства КП «Харківводоканал» спрямує майже 70 млн грн.

На підготовку міського електротранспорту передбачено понад 17 млн ​​грн, а на капітальні та поточні ремонти в житловому фонді - понад 166 млн грн.

Як повідомив Іван Кузнєцов, готуються до роботи в осінньо-зимовий період і об'єкти соціальної сфери. Так, на об'єкти охорони здоров'я спрямують понад 20 млн грн, соціального захисту населення - близько 4 млн грн, освіти - близько 100 млн грн, культури - близько 45 млн грн, об'єкти Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту - понад 8 млн грн.

Як зазначив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, незважаючи на те, що попередній опалювальний сезон закінчився зовсім недавно, роботи з підготовки до наступного опалювального сезону вже почалися.

«Ми готуємо місто до зими, і вже зараз багато що робиться - від заміни магістральних трубопроводів до ремонту котелень. Роботи буде чимало, але час добре підготуватися до опалювального сезону у нас є, і я впевнений, що ми достойно впораємося з цим завданням», - підкреслив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини