У Харкові здешевлять вартість іпотечних кредитів для багатодітних сімей
14 липня 2021 13:48 Економіка
У Харкові здешевлять вартість іпотечних кредитів для багатодітних сімей Міська цільова програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для багатодітних сімей була затверджена сьогодні, 14 липня, на сесії Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті економіки та комунального майна, у Харкові успішно реалізується Міська цільова програма будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки, яка передбачає пільги при отриманні житлових кредитів молодим багатодітним сім’ям. Однак через вікові обмеження значна частина сімей скористатися цією програмою не може. Виходом для них стане іпотечне кредитування житла на основі пільгових довготермінових кредитів.

Нагадаємо, що з березня 2021 року на державному рівні розпочато реалізацію державної програми «Доступна іпотека 7%». З огляду на це, затверджена міськрадою програма передбачає здешевлення вартості іпотечних кредитів для багатодітних родин, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов, шляхом компенсації залишку відсоткової ставки за кредитами, що надаються банками за державною програмою «Доступна іпотека 7%», до рівня 0% річних.

Таким чином, взявши участь у цій програмі, багатодітні сім’ї зможуть отримати власне житло без додаткових фінансових витрат на сплату відсоткової ставки за іпотечними кредитами, що значно зменшує фінансове навантаження на ці родини. Строк кредитування становитиме до 20 років, а перший внесок складатиме від 15 % річних. 

Зазначимо, що для консолідації спільних зусиль держави та місцевої влади в питанні забезпечення доступним житлом багатодітних родин за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів 16 липня буде підписано Меморандум про співробітництво між Харківською міською радою та Фондом розвитку підприємництва. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини