У місті автономні котельні жилого фонду готують до опалювального сезону
11 серпня 2021 13:29 ЖКГ
У місті автономні котельні жилого фонду готують до опалювального сезону У Харкові триває процес підготовки систем автономного опалення житлового фонду ЖК, ЖБК, ОСББ до роботи в осінньо-зимовий період.

Як розповів начальник відділу з контролю за діяльністю ОСББ, ЖК і ЖБК Департаменту житлово-комунального господарства Олександр Бєляцький, загалом у Харкові 837 будинків ЖК, ЖБК, ОСББ. З них 137 будинків обладнані автономними системами опалення, які щоквартально проходять низку перевірок. Зокрема, зараз підходить до завершення підготовка до осінньо-зимового періоду систем у будинку по вул. Зубарєва, 34.

За словами голови правління ОСББ «Зубр» Тетяни Гладких, після закінчення опалювального сезону обладнання котельні будинку ретельно обстежили. Зокрема, виконали комплексну перевірку шести котлів, димоходів, погодозалежних датчиків, провели перевірку газового лічильника і коректора об'єму газу, замінили фільтри грубої очистки води і встановили газосигналізатор. Крім того, виконали необхідну документальну частину, зокрема, уклали нові договори на поставку і розподіл газу, а також на обслуговування газових мереж.

«Автономне опалення - це, звичайно, благо. Жителі можуть самостійно вибирати комфортну для них температуру в приміщенні, що дозволяє значно зменшити обсяги використання газу, а відповідно - і суми в платіжках. У той же час це додатковий клопіт для керівників ОСББ, які відповідальні за газове господарство. Нам потрібно проходити навчання, отримувати дозвільні документи, адже до цього потрібно ставитися дуже уважно», - зазначила голова правління ОСББ.

Своєю чергою Олександр Бєляцький нагадав, що, згідно з законодавством, належне утримання житлового фонду, зокрема систем опалення, є зобов'язанням жителів цих будинків, і Департамент житлово-комунального господарства допомагає жителям у вирішенні проблемних питань, а також координує проведення необхідних оглядів і робіт (інформує про правила належної експлуатації дахових котелень та отримання дозвільних документів, проводить робочі зустрічі з представниками газової компанії тощо).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини