У Харкові ухвалили бюджет на 2022 рік
22 грудня 2021 13:41 Бюджет
У Харкові ухвалили бюджет на 2022 рік Харківська міська рада сьогодні, 22 грудня, схвалила проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2022 рік.

За інформацією заступника міського голови – директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяни Таукешової, загальний обсяг доходів бюджету міста розрахований у розмірі 19,3 млрд грн.

У проєкті рішення також було враховано освітню субвенцію з держбюджету у розмірі 2,29 млрд грн, реверсну дотацію, додаткову дотацію на компенсацію втрат доходів місцевих бюджетів внаслідок наданих державою податкових пільг зі сплати земельного податку суб'єктам космічної діяльності та літакобудування – 295 млн грн, а також субвенція на продовження третьої лінії Харківського метрополітену – 313 млн грн.

За словами директора департаменту, основним джерелом доходу, як і раніше, залишається податок з доходів фізичних осіб. У структурі доходів бюджету на наступний рік він становитиме 9,4 млрд. грн. Крім того, місцеві податки та збори становитимуть 5,5 млрд грн.

Як повідомила Тетяна Таукешева, прогнозний обсяг видатків бюджету Харківської міської територіальної громади на 2022 рік розрахований на рівні 18,8 млрд грн. Загалом буде профінансовано 38 міських цільових програм.

«Бюджет міста збалансований. Безумовним пріоритетом у галузі видатків бюджету на наступний рік залишається збереження соціальної стабільності, створення умов, що сприяють покращенню якості життя городян», - зазначила Тетяна Таукешева.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини