«Харківські теплові мережі» ізолюють трубопроводи для збереження тепла
05 січня 2022 15:24 ЖКГ
«Харківські теплові мережі» ізолюють трубопроводи для збереження тепла Спеціалісти КП «Харківські теплові мережі» за листопад-грудень 2021 року ізолювали 3,5 км зовнішніх трубопроводів.

Як повідомили на підприємстві, ізоляція виконується мінеральною ватою, яка здатна витримувати високу температуру, а поверх неї накладається склопластик. Такий метод зберігання тепла дозволяє не тільки заощадити гігакалорії і передати їх споживачеві із максимальним температурним показником, а й подовжити термін експлуатації труби, яка у такому «кожусі» більш захищена від корозії внаслідок випадання  конденсату.

За словами першого заступника технічного директора ХТМ Олексія Луки, у листопаді минулого року була розроблена програма ізолювання зовнішнього трубопроводу, завдяки якій вдалося значно пришвидшити темпи виконання робіт. Крім того, прискорити процес має і використання нового матеріалу – так званої «шкаралупи», яка невдовзі з’явиться в арсеналі підприємства. Нею будуть ізолювати трубопроводи малих діаметрів, а для великих – залишиться перевірена часом мінеральна вата. 

Наразі у роботах задіяно дев' ять спеціальних бригад, по одній на кожній філії КП «ХТМ».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини