Європейський інвестиційний банк підтвердив готовність вкладати гроші у Харків
18 лютого 2022 13:02 Співробітництво з міжнародними організаціями
Європейський інвестиційний банк підтвердив готовність вкладати гроші у Харків Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 18 лютого, провів телефонні переговори з головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком де Загоном.

Сторони обговорили можливість фінансування та реалізації запланованих раніше проєктів.

Як зазначив Ігор Терехов, зараз обстановка у місті Харкові стабільна, без панічних настроїв серед населення.

«У звичайному режимі працюють дитсадки, школи, транспорт, виробництво. Курсують поїзди, літають літаки, у тому числі міжнародних авіакомпаній. Працюють супермаркети, заправки - жодних черг немає. Люди ходять у кіно, театри, зоопарк, живуть повноцінним життям. Спроб розгойдати ситуацію не було - ми попередили, що жорстко реагуватимемо на прояви сепаратизму. Думаю, наші дипломати, міжнародні партнери врегулюють усі питання», - наголосив Ігор Терехов.

За словами мера, місто готове втілювати проєкти, які були раніше погоджені з ЄІБ: продовження будівництва третьої лінії метрополітену, придбання тролейбусів, трамваїв та вагонів для метро, ​​а також проєкт щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

«У середньостроковій перспективі ці проєкти мають бути реалізовані. Ми готові до співпраці з Європейським інвестиційним банком, який вважаємо одним із найстабільніших своїх партнерів. Тому наші проєкти мають втілюватися так, як ми й задумали», - зазначив Ігор Терехов.

У свою чергу голова представництва ЄІБ повідомив, що банк має намір виконати всі взяті на себе фінансові зобов'язання.

«Для мене важливо знати, що у Харкові все стабільно. Ніхто не знає, що буде завтра, але сьогодні ми констатуємо, що все спокійно. Наступного тижня у мене запланована зустріч із Єврокомісією, а також із членами правління та кредитного комітету ЄІБ. Запевняю, що з нашого боку все так, як ми планували. Мій меседж харків'янам у тому, що ми зробимо все можливе, щоб фінансування за нашими проєктами було проведене вчасно», - наголосив Жан-Ерік де Загон.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини