Харкову допоможе гуманітарна організація з Чехії
26 травня 2022 18:50 Співробітництво з міжнародними організаціями
Харкову допоможе гуманітарна організація з Чехії Чеська гуманітарна організація «Люди в біді» готова допомагати Харкову та його мешканцям, зокрема тим, хто через війну втратив свої домівки.

Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 26 травня, зустрівся із представниками організації «Люди у біді». У зустрічі взяли участь голова представництва організації в Україні Ганна Дуда, керівник відділу з надзвичайних ситуацій Сергій Саєнко та представник організації у Харківській та Дніпропетровській областях Станіслав Матко.

У рамках зустрічі представники організації зазначили, що поки це було можливо, підтримували гуманітарними вантажами Херсонську, Донецьку та Луганську області, а наразі всіляко допомагають мешканцям Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Зокрема, організація готова допомогти мешканцям міста Харкова, будинки яких було зруйновано окупантами.

Ігор Терехов зазначив, що у Харкові повністю зруйновано близько 500 будинків. Також внаслідок обстрілу значно постраждали інженерні мережі та комунікації. Тому найближчим часом пріоритетною для міста буде допомога у відновленні житла та створенні нормальних умов проживання для тих, хто залишився без даху над головою. За словами мера, у цьому питанні місто зараз активно співпрацює із вищими навчальними закладами.

«Зараз працюємо з нашими вищими навчальними закладами, аби адаптувати їхні гуртожитки під тривале перебування харків'ян. Допомагаємо людям обжитися. Потрібні матраци, постільна білизна та інші товари, які використовуються у побуті. Також вже зараз думаємо над тим, як узимку забезпечити їх усім теплом. У міста є потреба у реконструкції котелень та теплових мереж», - зазначив мер Харкова.

Представники «Людей в біді» зазначили, що організація візьме участь у вирішенні цих та інших проблем, що виникли у Харкові через війну. Зокрема розглядають можливість підтримки медикаментами лікувальних закладів міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини