Ігор Терехов зустрівся із представниками Європейської комісії
21 вересня 2022 16:37 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов зустрівся із представниками Європейської комісії Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 21 вересня, провів зустріч із представниками Європейської комісії з гуманітарних питань та цивільного захисту в Україні.

Серед обговорюваних питань – підготовка житлового фонду до опалювального сезону та забезпечення предметами першої необхідності харків'ян та вимушених переселенців.

Зокрема, представники Європейської комісії повідомили, що з початку війни фінансують багато міжнародних організацій, у тому числі ключові агентства ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста, для їхнього оперативного реагування на гуманітарні потреби регіону. Це стосується й відновлення зруйнованого житла, надання доступу до освіти, продовольчої безпеки та інших питань.

«Підготовка до зими є однією з найгостріших потреб, особливо це стосується проведення швидких ремонтних робіт у пошкоджених об'єктах житлового фонду та центрах компактного проживання ВПО. Ми розуміємо, що час є надзвичайно важливим у питанні підготовки до зимового періоду. Ми хотіли б почути від вас обсяг потреб у ремонті, щоб якнайшвидше зробити певний прогрес», - зазначили представники Європейської комісії.

Своєю чергою Ігор Терехов повідомив, що підготовка до опалювального сезону ускладнюється майже щоденними обстрілами з боку рф. Так, ворог не лише руйнує житловий фонд, а й цілеспрямовано знищує об'єкти критичної інфраструктури міста.

«Обсяг робіт - колосальний. Величезна кількість вікон, які необхідно вставити, ремонти покрівель, утеплення будинків. Усі матеріали сьогодні йдуть у роботу буквально з коліс, запасів майже немає. Тому що будь-який приліт – це нові руйнування. Включаються в роботу і самі мешканці, і підрядні організації – задіяні всі, щоб кожен будинок був із вікнами та теплом», - наголосив Ігор Терехов.

Також мер повідомив, що на базі вцілілих шкіл готуватимуть гарячу їжу і роздаватимуть її нужденним.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини