Харківських підприємців попереджають про адміністративну відповідальність за несанкціонований викид сміття
18 листопада 2022 08:49 ЖКГ
Харківських підприємців попереджають про адміністративну відповідальність за несанкціонований викид сміття КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» попереджає підприємців про адміністративну відповідальність за несанкціонований викид відходів.

Як повідомили у КВПВ, низка приватних підприємців та організацій, не укладаючи договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами, викидають своє виробниче сміття у контейнери-бункери, встановлені для збирання побутових відходів звичайних містян. 

«Страждають, перш за все, ті харків’яни, які мешкають у приватному секторі, оскільки вивезення побутових відходів регламентоване і вивозиться за графіком залежно від обсягу ТПВ. У результаті виходить, що послуги з вивезення побутових відходів оплачують лише мешканці приватних будинків, а по факту контейнери переповнюють своїми виробничими відходами підприємці. Споживачі наших послуг скаржаться через це, й постає питання, чому вони повинні платити ще й за підприємців», – зазначив директор КП «КВПВ» Олексій Артикуленко.

За його словами, найбільше несанкціонованих звалищ у Салтівському, Новобаварському та Немишлянському районах. Зокрема, така ситуація спостерігається по вул. Челюскінців, 5б (відходи швейного виробництва), вул. Удовиченка, 166 (будівельне сміття), вул. Барнаульській, 55 (відходи СТО), а також по вул. Камишева (відходи швейного, деревообробного, м’ясопереробного та інших виробництв). 

Як зазначив Олексій Артикуленко, підприємство намагається прибирати ці відходи, але це потребує додаткових фінансових витрат, оскільки збільшується кількість виїздів спецавтотранспорту та витрат паливо-мастильних матеріалів. За його словами, відтепер для контролю за санітарним станом території приватного сектору КВПВ буде залучати інспекцію з благоустрою КП «Благоустрій», яка має право складати протоколи про адміністративні правопорушення. 

Директор КВПВ нагадав, що у разі виявлення порушень законодавства у сфері благоустрою передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу для громадян у розмірі 1 360  грн, а для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності — 1 700 грн. 

«Підприємцям я пропоную дбати не лише про себе, а й про оточуючих і укладати договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами з виконавцями, у тому числі й з нами, та своєчасно оплачувати надані послуги», – підсумував Олексій Артикуленко.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини