Міністр закордонних справ Німеччини відвідала Харків
10 січня 2023 18:10 Міжнародне співробітництво
Міністр закордонних справ Німеччини відвідала Харків Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок сьогодні, 10 січня, відвідала місто Харків.

В рамках візиту Анналена Бербок зустрілася з Харківським міським головою Ігорем Тереховим. Міністр відвідала центр міста, а також райони, які зазнали найбільших обстрілів з боку російської армії. Ігор Терехов наголосив на важливості цього візиту для Харкова.

«Це показує мужність та силу пані міністра, бо, незважаючи на небезпеку, вона відвідує Харків. Це показує всьому світу, що ми не на самоті, що ми маємо надійних партнерів. І це ще більше надихає нас на те, аби ми перемагали ворога», - наголосив мер.

Також Ігор Терехов зазначив, що харків'яни вдячні за підтримку, яку уряд та народ Німеччини надавали та продовжують надавати Україні. Зокрема, мер подякував за гуманітарну допомогу від міста-побратима Нюрнберга.

«Ті руйнування, які побачила пані міністр, її вразили. Це Північна Салтівка, Індустріальний район, де ми побували. Звичайно, це жахає. Нам сьогодні потрібна політична та військова допомога. Про це все ми сьогодні і говорили», - повідомив журналістам Ігор Терехов.

Зазначимо, що це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Харкова після початку повномасштабного вторгнення росії до України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини