Ігор Терехов обговорив можливості розвитку нових проєктів з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні
27 січня 2023 18:48 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов обговорив можливості розвитку нових проєктів з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 27 січня, провів зустріч з головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Муратом Шахіним.

У рамках зустрічі сторони обговорили поточну гуманітарну ситуацію в місті та подальше співробітництво з представництвом ЮНІСЕФ. Зокрема, Мурат Шахін запропонував збільшити кількість майданчиків для підтримки дітей та сімей, які постраждали через війну, в межах реалізації проєкту «Спільно. Точки зустрічі» у Харкові.

«Я бачив наші дитячі точки «Спільно» у Харкові. Так, звичайно, вони не замінять навчання у школі чи дитячому садку, але вони хоч трохи дають відчуття нормального життя. Я б хотів розглянути можливості розширення цього проєкту у місті», - зазначив Мурат Шахін.

Своєю чергою Харківський міський голова Ігор Терехов підкреслив, що розвиток освіти та науки - це один із ключових пріоритетів роботи міської ради, та подякував представникам Дитячого фонду ООН за всебічнику підтримку дітей та підлітків у забезпеченні доступу до якісної освіти навіть в умовах війни.

«Ми вдячні вам за допомогу. Дійсно, зараз велика кількість навчальних закладів Харкова у тій чи іншій мірі зруйнована. Через небезпеку обстрілів наші діти вимушені отримувати освіту в онлайн-форматі, і їм не вистачає спілкування та різних активностей, до яких вони звикли, а це дуже важливо. Кількість охочих відвідувати гуртки - колосальна. Тому ми усіляко підтримаємо вашу ініціативу, щоб створити більше можливостей для розвитку маленьких харківʼян», - зазначив мер Харкова.

Сьогодні дитячо-розважальні майданчики обладнані вже на чотирьох станціях метрополітену.

Зазначимо, Представництво ЮНІСЕФ в Україні активно допомагає місту з початку повномасштабного вторгнення. За цей час організація передала Харкову 8 генераторів, 500 євроконтейнерів для сміття, понад 2 тис. наборів гігієни та побутової хімії, одяг, бойлери та набори для людей з особливими потребами. Майже 800 сімей з дітьми з інвалідністю та 500 багатодітних родин отримали грошову допомогу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини