Ігор Терехов: Ми створюємо нову економічну модель розвитку Харкова
01 лютого 2023 15:38 Місто
Ігор Терехов: Ми створюємо нову економічну модель розвитку Харкова Генеральний план міста Харкова буде спрямований на створення нової економічної моделі розвитку.

Про це сьогодні, 1 лютого, Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив на зустрічі з колективом Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За словами мера, Харків має стати самодостатнім містом, у якому людям хотілося б жити та працювати. Саме на це спрямовані зусилля розробників плану на чолі з британським архітектором Норманом Фостером.

«Це не просто намальована архітектура. Генеральний план - це дорожня карта для наших майбутніх поколінь. Там приділена велика увага економіці, яка є фундаментом розвитку всіх сфер життєдіяльності. Ми проєктуємо те, чого ніколи не було в жодному місті України. Це буде покроковий план дій, до створення якого залучені найбільші економісти Оксфорда та Гарварда. Під це приходитимуть інвестиції», - розповів Ігор Терехов.

За словами міського голови, у місті планується будувати індустріальні та наукові парки.

«Ми маємо започаткувати виробництва нового покоління. Харків та його бюджет мають стати самодостатніми», - наголосив мер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини