У Харкові обговорили екологічні проблеми під час війни
10 березня 2023 12:41 Екологія
У Харкові обговорили екологічні проблеми під час війни Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування відбулося сьогодні, 10 березня, у місті Харкові.

В рамках заходу Харківський міський голова Ігор Терехов доповів про поточну екологічну ситуацію в місті. Зокрема, він зазначив, що військова агресія стала одним із основних чинників забруднення навколишнього середовища. За попередніми підрахунками, завдані екологічні збитки сягають 200 млрд грн. 

Мер зазначив, що через постійні обстріли у Харкові було пошкоджено понад 5,5 тис. об’єктів. Ці руйнування призвели до колосального накопичення будівельного сміття: залишків різноманітних матеріалів, пластику та скла, які потребують термінової переробки. 

Ігор Терехов повідомив, що захоронення основної маси відходів здійснюється на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів, робота якого через регулярні обстріли була відновлена лише у вересні 2022 року. Протягом шести місяців сміття та відходи від руйнувань вивозилися на пр. Льва Ландау. Зараз на полігоні працює дробильна машина для переробки будівельного сміття, але її потужності не вистачає.

Також Ігор Терехов звернув увагу на погіршення показників атмосферного повітря. За його словами, через постійні обстріли у Харкові сталося чимало пожеж, у тому числі значних, які супроводжувалися викидами в атмосферу продуктів горіння. 

«Впевнений, що разом ми знайдемо шляхи розв'язання зазначених проблем, реалізуємо всі поставлені завдання та відродимо міське еко-середовище», - наголосив мер Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини