Харків’ян закликають долучитися до збору для бійців тероборони
24 березня 2023 10:51 Суспільство
Харків’ян закликають долучитися до збору для бійців тероборони Фонд «Повернись живим» проводить збір коштів на розвідувально-ударні комплекси для підрозділів територіальної оборони, які захищають Україну та повертають її території вздовж усієї лінії фронту.

Оскільки сили ТрО сформовані за регіональним принципом, українців просять підтримувати бригади у різних областях. В залежності від кількості бригад в області, фонд збирає  на кожен регіон від 10,8 млн грн до 32,4 млн грн. До 60-мм та 82-мм мінометів, які вже є на озброєнні у бригад ТрО, закуплять 120-мм міномети, які збільшать дальність вогневого ураження з 4 км до 7,1 км. 

Кожна бригада отримає комплекс, до якого входять: шість мінометів калібру 120-мм, три пікапи, 14 радіостанцій «Motorola», дев’ять приладів нічного бачення, три  квадрокоптери «DJI Mavic 3» (з додатковими батареями), три станції «Starlink», вісім планшетів із ГРК «Armor», три джерела безперебійного живлення (1 кВ), три інверторні генератори (1,6 кВ), три комплекти біноклів з сіткою та компасом.

Загальна ціль збору - 333 млн грн. Станом на 24 березня вдалося зібрати 271 млн грн. Детальніше про ініціативу та хід збору можна дізнатися за посиланням.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини