2-й Харківський форум ідей збере початківців і успішних бізнесменів з України, Франції та Молдови
20 жовтня 2014 14:21
2-й Харківський форум ідей збере початківців і успішних бізнесменів з України, Франції та Молдови II Харківський форум ідей «First Capital Europe - Ukraine» пройде 23 жовтня в Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця. Другий форум розширив свої кордони і пройде за участю представників європейських ділових кіл та підприємців. Всього на участь в «First Capital EU» зареєструвалося більше 300 підприємців з Києва, Сум та Харкова. Своїм досвідом у бізнес-сфері з ними поділяться відомі підприємці та науковці з України, Франції та Молдови. 

Форум пройде в два етапи: на першому відбудеться презентація проектів, на другому - виступи науковців та успішних бізнесменів. Всього на форумі буде представлено 15 проектів, з яких виберуть чотири кращі. 

У форумі, зокрема, візьмуть участь професор університету «Ліон-2», координатор європейського проекту «Tempus Sucsid» Жан-Юг Шоша, керівник Українського штабу «ВКонтакте» Наталія Якуніна, директор компанії «S-Park» Іван Федоренко, керівник компанії «GrowthUP Business Accelerator» Микола Савін, директор маркетингового агентства «Feedback» Григорій Софроні (Молдова) та ін. 

Як зазначив заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, міська рада готова підтримати проекти молодих бізнесменів, якщо вони будуть корисні харків'янам. Він зазначив, що міська рада і далі співпрацюватиме зі Start-up центром «First Capital» та робитиме свій внесок у розвиток підприємців-початківців. 

Як повідомила координатор форуму, професор ХНЕУ Ірина Золотарьова, усі проекти, які будут представлені, цікаві і можуть бути реалізовані в житті. Серед них - розробка і електронної навігаційної системи, і сучасного документообігу для перинатального центру та безліч інших ідей. Ірина Золотарьова зазначила, що особливо готові підтримувати соціальні розробки учасників проекту. Так, один із студентів ХНЕУ, автор проекту «Розвиток дітей-аутистів», виграв поїздку до Китаю. Хлопець створив сучасне програмне забезпечення, яке дозволило хворим дітям виконувати різні вправи в ігровій формі, спрямовані на їх соціалізацію та розвиток у них уваги.

Професор університету «Ліон-2» Жан-Юг Шоша підкреслив, що нові робочі місця створюють нові компанії, а великі старі підприємства часто, навпаки, скорочують свій штат, тому фінансування Європейським Союзом програми «Tempus Sucsid» покликане допомогти молоді у працевлаштуванні. За його словами, харківський форум - один з кращих в Україні, і європейська спільнота готова допомогти в реалізації бізнес-ідей молодих харків'ян. 

Зазначимо, що захід відкрито для всіх, хто цікавиться стартапами, підприємництвом і передовими технологіями. Вхід - безкоштовний. Відвідати Форум ідей можна за адресою: пр. Леніна 9а. Відкриття - о 13:30. 

Нагадаємо, що I Форум ідей «First capital» пройшов 28 травня 2013 року. Тоді на форумі презентували 16 проектів, які представили команди початківців-бізнесменів. Студенти становили 90% учасників конкурсу. Проекти були розділені на два напрямки: соціально-економічний та IT-стартап. 

Довідка. Регіональний міжуніверситетський Start-up центр «First Capital» відкрилася 15 жовтня минулого року в науково-бібліотечному корпусі Харківського національного економічного університету. Центр створили в рамках європейського проекту «Tempus Sucsid» за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса і Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту. В рамках діяльності Start-up центру проводяться вебінари, круглі столи, тренінги, семінари та конференції, спрямовані на навчання основам підприємництва та його розвиток серед молоді Харкова. Також працювала літня школа з основ підприємництва для старшокласників «First Capital junior».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини