Американські експерти з безпеки зустрілися з харківськими рятувальниками
19 липня 2017 18:25 Міжнародне співробітництво
Американські експерти з безпеки зустрілися з харківськими рятувальниками Експерти з безпеки компанії «Guliani Security & Safety» (США) сьогодні, 19 липня, відвідали Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Візит відбувся в рамках спільного проекту міської влади і компанії зі створення системи безпечного міста і єдиної служби оперативного реагування на надзвичайні ситуації, структури на зразок американської екстреної служби «911», яка об'єднає рятувальників, поліцію і лікарів.

Генеральний директор компанії «GSS» Джон Хувейн разом із колегами зустрівся з начальником головного управління Олександром Волобуєвим, рятувальниками і співробітниками чергової частини.

Фахівцям з США показали відеоматеріали про роботу в екстрених ситуаціях на прикладі вибуху на складі боєприпасів Міноборони України в Балаклії, який стався у березні цього року. Тоді фахівці ДСНС знешкодили територію від 29 тис. вибухонебезпечних предметів. Рятувальники ліквідували загоряння, допомагали евакуювати людей, а курсанти вишів - прибирати територію. Жоден рятувальник тоді не постраждав.

Джон Хувейн відзначив ефективність роботи служби, поцікавився, у чому вона має потребу і що потрібно для поліпшення умов її роботи.

«Видно, що рятувальники Харкова віддані своїй роботі. Наше завдання - не вчити їх працювати, а допомогти зробити роботу більш ефективною, щоб у них були всі можливості робити свою справу якісно і з сучасним обладнанням», - зазначив Джон Хувейн.

За його словами, цьому може допомогти створення єдиного командного центру на міському рівні, де будуть представлені всі служби і у якої буде один керівник.

«Потрібна єдина штаб-квартира, щоб, коли ви сказали: «Мені потрібно, аби два поліцейських зараз стояли на цьому розі», - вони одразу ж приїхали. Щоб, якщо  рятувальники побачили, що у когось стався серцевий напад, на місці відразу ж з'явився лікар. Щоб не потрібно було узгоджувати питання, які стосуються життя і безпеки, відразу на кількох рівнях. У керівника Департаменту поліції Нью-Йорка був заступник, який відповідав за взаємодію служб при виникненні надзвичайних ситуацій. Цей єдиний центр повинен підпорядковуватися органам місцевого самоврядування, які відповідають за життєдіяльність міста, комфорт і безпеку всіх жителів. Такий проект повинен бути створений на національному рівні, і запустити його пілот потрібно тут, у Харкові», - зазначив Джон Хувейн.

Нагадаємо, що в Харкові американські експерти знаходяться з другим візитом. Компанія «GSS» понад 20 років займається питаннями внутрішньої і зовнішньої безпеки. Один із основних напрямків її діяльності - консультування міст у сфері безпеки. В рамках харківського проекту також готується зустріч міського голови Геннадія Кернеса і радника президента США, колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини