Біля модульного містечка почали будувати мультифункціональний спортмайданчик
05 листопада 2015 16:47 Міжнародне співробітництво
Біля модульного містечка почали будувати мультифункціональний спортмайданчик Будівництво мультифункціонального спортивного майданчика розпочалося сьогодні, 5 листопада, поруч із модульним містечком для переселенців.

В урочистій церемонії взяв участь директор Департаменту міжнародного співробітництва для економічного і соціального розвитку Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Андреас Гієс. Він нагадав, що початок будівництва спортмайданчика є частиною великої програми з підтримки внутрішньо переміщених і приймаючих осіб, організованої за підтримки німецького уряду.

«Такий багатоцільовий спортмайданчик є цілком необхідним доповненням до модульного містечка. Але важливо те, що тут гратимуть у футбол, волейбол, бадмінтон не тільки діти з сімей переселенців, а й місцеві діти. На цьому грунті вони зможуть подружитися, тобто такі майданчики повинні об'єднувати», - зазначив Андреас Гієс.

Начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва міськради Ольга Дем'яненко підкреслила, що міська влада робить все можливе, щоб вимушені переселенці з Донбасу почувалися в Харкові, як удома.

«Ми намагаємося створити для них максимально комфортні умови не тільки для проживання, а й для цікавого проведення часу, повноцінного дозвілля. Харків був першим містом в Україні, яке відкрило модульне містечко, а тепер став і першим містом, яке закладає фундамент багатофункціонального спортмайданчика. Сподіваємося, що і наступного року багато наших починань знайдуть підтримку з боку німецьких партнерів», - зазначила Ольга Дем'яненко.

За її словами, спортмайданчик буде побудований приблизно за два тижні, якщо не завадить погода.

Після урочистої частини дітям переселенців вручили м'ячі і ракетки для бадмінтону.

Також Андреас Гієс ознайомився з умовами проживання переселенців у модульному містечку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини