Чиновники і депутати міськради приїхали на роботу велосипедом
18 вересня 2015 10:49 Місто
Чиновники і депутати міськради приїхали на роботу велосипедом «На роботу велосипедом» - таку акцію підтримали чиновники і депутати Харківської міської ради, які сьогодні, 18 вересня, приїхали на роботу на двоколісному транспорті.

Одним з них став заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов. Він зазначив, що від поїздки по міських вулицях отримав величезне задоволення, тим більше, що раніше на роботу на такому транспорті йому їздити не доводилося. Заступник мера підкреслив, що він скористався цим випадком в підтримку Європейського тижня мобільності, який проходить у Харкові з 16 до 22 вересня. Напередодні акції Євген Водовозов зазначав, що велика відстань від будинку до роботи не завадить йому подолати її на велосипеді.

Приєднався до екологічної акції і голова Адміністрації Ленінського району Максим Мусєєв.

«Я часто катаюся на велосипеді - іноді вечорами, у вихідні. Катаюся вулицями та парками міста, тому із задоволенням підтримав цю ідею. Такі акції гарні й тим, що ми можемо хоч іноді приїхати на роботу без краватки. Ми завжди наводимо в приклад європейських політиків і чиновників, які їздять на роботу велосипедом. Але там більш розвинена інфраструктура для велосипедистів, ніж у нас. Тим не менш, я сподіваюся, що поступово у нас теж з'являться велодоріжки, якими ми зможемо користуватися», - зазначил Максим Мусєєв.

Також сьогодні в рядах велосипедистів були і депутати міської ради Габріел Михайлов і Андрій Бондаренко. За словами Габріела Михайлова, на велосипеді їздить часто, катаються всією сім'єю. Але по міських вулицях доводилося їздити мало через слабку інфраструктури для велосипедистів. Бажання взяти участь в облаштуванні міста в цьому напрямку і спонукало його стати одним з ініціаторів створення першої сучасної велодоріжки, яку почнуть будувати вже 15-16 жовтня. Він нагадав, що протяжність велодоріжки складе 7 км - від пам'ятника Велосипедистові до сел. П'ятихатки, і її будівництво - це перший крок у покращенні інфраструктури міста.

У той же час, зазначив Габріел Михайлов, відкриття велодоріжки не вирішить проблему культури водіїв. «Ми сьогодні проїхалися з моїм другом, депутатом міської ради Андрієм Бондаренком, від парку Горького до міської ради, щоб підтримати акцію. Звичайно, отримали шикарні емоції, задоволення. Але дійсно, культура автоводіння залишає бажати кращого», - підкреслив Габріел Михайлов.

У свою чергу те, що поведінка водіїв на дорогах по відношенню до велосипедистів залишається проблемою не тільки Харкова, але й України в цілому, зазначив і Євген Водовозов.

«Ми можемо створити безліч доріжок, облаштувати інфраструктуру, але якщо ми не виховаємо культуру водіння, це не допоможе. Я переконався в цьому в Києві, коли на велосипедних доріжках паркували автомобілі. Але я впевнений, що з часом ми долучимося до цієї культури. Раніше велосипедистів у Харкові майже не було, тепер їх багато, і це радує», - підкреслив заступник міського голови.

Зазначимо, також до початку робочого дня на велосипедах до міської ради під'їхали директор Департаменту земельних відносин Борис Баронін та директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров. Вони зазначили, що подібні акції добре б проводити в Харкові частіше, і їх ініціаторами може стати керівництво міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини