День закоханих у Харківському зоопарку
14 лютого 2020 11:19 Екологія
День закоханих у Харківському зоопарку У Харківському зоопарку до Дня святого Валентина розповіли про любовні взаємини між тваринами.

За словами співробітників, спостерігаючи за тваринами, можна з упевненістю сказати: любов буває різна, і пари закоханих тварин - красномовне тому підтвердження. Наприклад, в зоопарку мешкають романтичні пари - чорно-бурі лисиці Джеррі і Джина, орангутани Жора і Флора та рисі Сіма і Снікерс.

У сімействі лисиць, завдяки різним характерам, завжди мир і взаєморозуміння, а ось у парі рисей домінує самка Сіма. Співробітники зоопарку розповідають, що у неї більш складний характер, на відміну від спокійного і стриманого Снікерса.

«Пояснити таку поведінку можна різницею у віці: Сима старше Снікерса на три роки. Свій характер самка не приховувала і продемонструвала вже під час першої зустрічі. Але після невеликого «конфлікту» рисі обнюхали один одного і почали гратися. Під час гону норовлива самка і стриманий самець виявляють ніжні почуття: труться одна об одну, сплять разом», - розповіли у зоопарку.

Справжня любов зв'язала і сімейство орангутанів. Спочатку в зоопарк повинен був приїхати тільки Жора. Але в зоопарку Франції, де раніше жив самець, самка Флора була його соціальним партнером - вона захищала орангутана від інших побратимів, так вони стали парою. Розлука для них була б стресом, тому разом з Жорою до Харкова переїхала і Флора.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини