Департамент цифрової трансформації представив низку нових проєктів
13 грудня 2019 21:46 Суспільство
Департамент цифрової трансформації представив низку нових проєктів Офіційна презентація Департаменту цифрової трансформації, створеного нещодавно у Харківській міській раді, відбулася сьогодні, 13 грудня, в інноваційному парку «Unit City».

Заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот і директор комунального закладу «Офіс реформ Харкова» Михайло Лазарєв розповіли про завдання, які стоять перед департаментом, представили його команду і поділилися подробицями цифрових проєктів, які будуть реалізовані в місті.

«Сьогодні в Харкові створена перша в Україні повноцінна цифрова структура в органах місцевого самоврядування - Департамент цифрової трансформації. Наш мер Геннадій Кернес взяв чіткий курс на цифровізацию міста. Суть цифрової трансформації полягає в тому, що всі міські сервіси мають бути доступні онлайн на комп'ютері або в смартфоні, при цьому вони повинні бути простими та зручними у використанні. У нас в роботі вже є десятки проєктів, які, так чи інакше, підвищать комфорт проживання в місті Харкові. Але нам також треба допомогти харків'янам навчитися користуватися цими сервісами, тими перевагами, які передбачає цифровізация», - зазначив Олег Дробот.

У зв'язку з цим, проєкт «Цифрова грамотність» є одним із пріоритетних напрямків роботи департаменту. Нагадаємо, на початку грудня заступник міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан розповіла у Харкові про програму розвитку цифрової грамотності серед українців.

Також серед представлених сьогодні проєктів - «Е-малятко». Харків був обраний пілотним містом для впровадження цього проєкту по всій країні. Його головна мета - заощадити час батьків при реєстрації дитини. Всі дії зменшаться до однієї послуги і одного документа, який можна буде отримати онлайн.

Проєкт «Cashless» спрямований на те, що ввести безконтактну оплату в усіх сферах життєдіяльності міста від проїзду в транспорті до адміністративних і комунальних послуг.

Мета проєкту «E-health» - зробити сферу медичного обслуговування максимально зручною для пацієнтів і лікарів. Він дасть можливість записатися на прийом, переглянути історію хвороб або отримати онлайн електронний рецепт через додаток «Кабінет харків'янина».

«Ми зробимо так, щоб було відомо, коли і який проєкт у Харкові буде реалізований. Наприклад, «Е-малятко», де ми збираємо в одному місці максимальну кількість послуг для тих, хто народив дитину, повинен почати роботу з 1 січня. Дуже хочемо, щоб саме харків'яни першими отримали цей сервіс в Україні. Проект «E-health» повинні запустити з 1 квітня 2020 року. У нас буде багато анонсів», - повідомив Олег Дробот.

Також Департамент цифрової трансформації оголосив про набір людей в команду і про пошук нових ідей. Заявку можна залишити на сайті «Digital Kharkiv».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини