Департамент цифрової трансформації розробляє понад 80 проєктів
17 грудня 2019 16:15 Суспільство
Департамент цифрової трансформації розробляє понад 80 проєктів У Харкові розробляється понад 80 проєктів, спрямованих на цифровізацію різних напрямків життєдіяльності міста.

Про це в інтерв'ю одній із телепрограм повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.

«Сьогодні, завдяки ініціативі та підтримці мера Геннадія Кернеса, у нас з'явилася можливість займатися цим системно і першими в країні надати харків'янам вигоди цифрової епохи», - зазначив він.

За словами Олега Дробота, вже з початку наступного року жителі міста, які стануть батьками, зможуть на собі відчути переваги проекту «Е-малятко».

«Після народження дитини батькам доводиться займатися паперами, причому не одним, а десятками: це, наприклад, реєстрація у відділах РАЦС, реєстрація в медустанові, реєстрація місця проживання, оформлення соціальної виплати, отримання ідентифікаційного коду, підтвердження громадянства тощо. А так буде в одному місці одна заява - і одна довідка в електронному вигляді. І більше ніяких ходінь по інстанціях», - розповів Олег Дробот.

Ще один анонсований проєкт - «E-health». Він спрямований на те, щоб зробити сферу медичного обслуговування максимально зручною для пацієнтів і лікарів. За допомогою цієї програми можна буде записатися на прийом, переглянути історію хвороб, отримати онлайн електронний рецепт. Проєкт має почати роботу з 1 квітня 2020 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини