До бюджету на 2019 рік внесені зміни
19 червня 2019 11:07 Бюджет
До бюджету на 2019 рік внесені зміни Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2019 рік.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 19 червня, на сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, бюджету міста Харкова передбачена субвенція з державного бюджету на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів в сумі 800 тис. грн. 

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України бюджету міста Харкова також передбачені субвенції:

- на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 14 млн грн;
- на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» в сумі 20,3 млн грн;
- на придбання ангіографічного обладнання - 11,5 млн грн;
- на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами - 2 млн грн;
- на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, - 1,4 млн грн.

Наказом Міністерства фінансів України узгоджений обсяг і умови здійснення запозичення Харківською міською радою, в зв'язку з чим в 2019 році планується залучити 500 млн грн, в 2020 році - 500 млн грн.

Крім того, в зв'язку з перевиконанням дохідної частини бюджету міста Харкова, видатки на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти збільшено на 30,5 млн грн, на забезпечення фізичною охороною загальноосвітніх шкіл на 5,2 млн грн.

На співфінансування субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної і доступної освіти «Нова українська школа» і реалізацію заходів для підвищення якості освіти спрямовано 9,3 млн грн, на придбання ангіографічного обладнання - 11,5 млн грн.

На відшкодування видатків з безоплатного та пільгового відпуску лікарських препаратів, придбання лікувального харчування, капітальний ремонт установ охорони здоров'я виділено 30,4 млн грн.

На реконструкцію спортивних майданчиків передбачено додатково 30 млн грн, на капітальний ремонт установ культури - 13,7 млн ​​грн.

Видатки на поточний ремонт багатоквартирних житлових будинків, а саме: на ремонт внутрішньобудинкових мереж холодного та гарячого водопостачання, покрівлі, під'їздів збільшені на 55,7 млн ​​грн.

На реконструкцію скверу ім. Ф. Сафарова і Саржиного яру спрямовано 48 млн грн.

Видатки на капремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів збільшено на 70 млн грн, на утримання і ремонт об'єктів зливової каналізації та дощоприймальних колодязів - на 1 млн грн, на капітальний ремонт і реконструкцію трамвайних колій, переїздів і контактних мереж - на 44,7 млн ​​грн.

Також депутати розподілили кошти на реалізацію проектів-переможців громадського бюджету (бюджету участі) міста Харкова в сумі 50 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини