ЄІБ профінансує будівництво Ситуаційного центру в Харкові
27 березня 2019 18:23 Міжнародне співробітництво
ЄІБ профінансує будівництво Ситуаційного центру в Харкові Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 27 березня, провів зустріч зі старшим фахівцем Департаменту транспорту Європейського інвестиційного банку Іштваном Хайцінгером.

В рамках зустрічі сторони обговорили чотири проекти, які на сьогоднішній день реалізуються міською владою спільно з ЄІБ. У їх числі: будівництво двох нових станцій метро в бік аеропорту і електродепо на Олексіївці, а також закупівля нових сучасних вагонів для метрополітену, на ці проекти інвестори виділяють 160 млн євро. Крім того, за кредитні кошти ЄІБ в розмірі 10 млн євро для міста будуть закуплені нові тролейбуси. За словами Ігоря Терехова, цей проект знаходиться на завершальній стадії узгодження у Міністерстві фінансів України, і новий рухомий склад для КП «Тролейбусне депо №3» планується закупити вже в січні 2020 року.

Однак головною темою сьогоднішньої зустрічі став новий спільний з ЄІБ проект - створення в Харкові системи «Безпечне місто».

«Для міста це дуже важливий проект, оскільки Харків є прикордонним містом з зоною Операції Об'єднаних Сил. Це буде перший пілотний проект такого масштабу в Україні. Сьогодні ми приступаємо до активної фази його реалізації, і для нас дуже важливо, щоб партнером у цьому проекті був Європейський інвестиційний банк», - зазначив Ігор Терехов.

Важливість нового проекту, в свою чергу, підкреслили і інвестори. «Україна - перша країна в світі, де ми фінансуємо подібні проекти. Не було ще банку, який би фінансував проект безпеки доріг у містах. Тому для нас він теж важливий, щоб показати, що не тільки в Європі є такі хороші міста, які реалізують ці ідеї», - підкреслив Іштван Хайцінгер.

В ході зустрічі сторони домовилися, що на реалізацію проекту «Безпечне місто» ЄІБ виділить Харкову 21 млн євро.

Нагадаємо, що впровадження в Харкові системи «Безпечне місто» передбачає установку камер відеоспостереження по всьому місту, в тому числі на дорогах, а також будівництво Ситуаційного центру в районі аеропорту, де працюватимуть усі служби, в тому числі ДСНС, поліція, швидка допомога, комунальні підприємства, «Харківміськгаз» та ін. Почати будівництво центру планують у 2020 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини