Євген Водовозов: Призупинення дії нових тарифів в трамваях, тролейбусах і метро - це політичне рішення
20 лютого 2019 11:21 Місто
Євген Водовозов: Призупинення дії нових тарифів в трамваях, тролейбусах і метро - це політичне рішення Рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів в наземному і підземному міському електротранспорті є політичним.

Про це сьогодні, 20 лютого, заявив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

«У мене немає сумнівів, що це політичні рішення. Там немає ніякої економіки. Просто стояло питання - до чого причепитися. За надуманими приводами підміняються поняття роз'яснень Державної регуляторної служби. У законі прописано, що саме цей орган дає роз'яснення до закону, а у нас є їх роз'яснення, що ми вчинили правильно. Але рішення суду зовсім інші, нехай це залишається на совісті суддів, які їх ухвалили. Ще раз повторюся - це чисто політичні рішення», - підкреслив Євген Водовозов.

Також він зазначив, що була оприлюднена тільки резолютивна частина рішень, самого обгрунтування нікому не надали. Крім того, віце-мер зазначив, що виконати волю феміди і скасувати дію нових тарифів міськрада не може технічно.

«Навіть якщо дуже захотіти, це неможливо виконати в короткі терміни. Наприклад, неможливо фізично замовити для електротранспорту разові квитки. Вони друкувалися не в Харкові, і невідомо, чи готова друкарня їх випустити. Також метрополітен не може просто взяти і вночі переключитися. Підготовка підприємства до переходу на новий тариф проходить за кілька тижнів до цього. Необхідно підготувати всю систему, протестувати її. Також спеціально для цього готують обслуговуючий персонал та інше», - зазначив віце-мер.

Він також повідомив, що в найкоротші терміни міськрада оскаржить рішення суду.

Нагадаємо, що підвищення вартості проїзду стало для міста вимушеним заходом, зокрема, з точки зору забезпечення безпеки перевезень пасажирів, з огляду на подорожчання ремонту і технічного обслуговування рухомого складу. Крім того, через низьку заробітну плату тільки в наземному електротранспорті брак водіїв на сьогоднішній день складає 40-50%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини