Фонд соцстрахування спростив механізм видачі пільгових путівок
12 лютого 2018 16:32 Суспільство
Фонд соцстрахування спростив механізм видачі пільгових путівок З 1 січня 2018 року механізм замовлення і розподілу путівок на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України замінило адресне забезпечення медичною реабілітацією.

Таке рішення було прийнято правлінням Фонду соціального страхування України.

Так, новий порядок забезпечення лікуванням після перенесених захворювань і травм у санаторно-курортних установах передбачає спрощення механізму отримання відновного лікування для застрахованих осіб і прискорення надання соціальної послуги.

Як повідомили у виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України, після резолюції лікарсько-консультативної комісії про необхідність реабілітації за певним профілем у лікарню до пацієнта приїжджає фахівець Фонду і разом з хворим заповнює заявку на відновлювальне лікування. Хворому надається перелік санаторіїв, які відповідають вимогам за профілем його хвороби, і він сам вибирає. Потім фонд погоджує з санаторієм наявність вільних місць, і укладається тристоронній договір - між фондом, санаторієм і хворим.

Зазначимо, що з початку року адресною реабілітацією забезпечили вже понад 600 осіб. За 2017 рік послуги з відновлювального лікування отримали 26 830 чоловік, у тому числі 1432 дитини в супроводі дорослих.

Нагадаємо, право на реабілітаційне лікування в санаторно-курортних установах має кожна застрахована особа за наявності медичних показань. Вартість відновлювального лікування 100-відсотково покривається за рахунок коштів ФССУ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини