Геннадій Кернес і мер словацької Трнави підписали Меморандум про співпрацю
23 серпня 2019 13:12 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес і мер словацької Трнави підписали Меморандум про співпрацю Харківський міський голова Геннадій Кернес і мер міста Трнава (Словаччина) Петер Брочка сьогодні, 23 серпня, підписали Меморандум про співпрацю.

Сторони домовилися реалізовувати спільні проекти і програми в рамках Вишеградського Фонду, щоб підтримати ідею сталого міжмуніципального співробітництва.

У планах - зайнятися програмами з обміну; налагодити співпрацю між жителями, організаціями, установами та підприємствами обох міст для інноваційного розвитку та залучення інвестицій; впровадити смарт-рішення для розвитку розумних екосистем міст майбутнього; провести інформаційні заходи для поширення європейських цінностей та євроінтеграції.

Як зазначив Геннадій Кернес, постсоціалістичні процеси в Україні та Словаччині ставлять схожі завдання перед самоврядуванням на місцях.

«Я радий, що ідея так швидко прийшла до логічного підсумку - нашої зустрічі і підписання договору. Упевнений, він допоможе нашим містам разом рухатися в напрямку спільних цінностей і мирного, успішного розвитку», - сказав міський голова.

Петер Брочка подякував Геннадію Кернесу за співпрацю. Він нагадав, що договір про побратимство між Харковом і Трнавою був підписаний ще в 2013 році. Новий документ спрямований на реалізацію конкретних проектів у культурній, освітній та інших сферах, які обговорюватимуться у найближчий місяць.

Нагадаємо, цього року на вул. Чернишевській, 26 відкрилося Почесне консульство Словацької Республіки.

Довідка. Трнава - місто в західній Словаччині, розташоване на річці Трнавка біля південних схилів Малих Карпат. У місті знаходиться резиденція архієпископа, тому його часто називають словацьким Римом. Населення Трнави - близько 70 тис. осіб.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини