Геннадій Кернес зустрівся з головою місії ОБСЄ в Харкові
07 серпня 2018 15:54 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес зустрівся з головою місії ОБСЄ в Харкові Міжнародних спостерігачів цікавить хід і порушення в суді у справі проти Харківського міського голови, а також передвиборча ситуація в місті та країні.

7 серпня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з представниками Харківського офісу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на чолі з Бо-Евертом Лінне. Йшлося про хід судової справи в Київському суді Полтави, яка слухається з 2015 року.

«Ми стежимо за процесом і намагаємося бути присутніми на всіх засіданнях. Упевнений, що незалежні спостереження ОБСЄ важливі для загальної оцінки дотримання законності та прав людини в цій неоднозначній справі», - зазначив Бо-Еверт Лінне.

Геннадій Кернес сказав, що, крім публічного тиску з боку МВС, суд отримує погрози від людей, які називають себе активістами. «Нещодавно вони вломилися в приміщення суду, залякували співробітників», - повідомив він.

Також міжнародні спостерігачі поставили питання про заворушення, які сталися на сесії Харківської міської ради в червні 2018 року. Заступник голови Харківського офісу ОБСЄ Хатуна Маргулія знаходиться на більшості засідань сесії і була свідком погрому в мерії.

«Можливо, ви бачили, а нам це відомо точно, що і в Полтаві, і в залі сесії були одні й ті ж люди. Упевнений, вони діють по команді, і з наближенням виборів спроб дестабілізації буде більше. Це не схоже на 2014 рік, коли по всій Україні були спроби силового захоплення органів влади. Тоді ворога було видно в обличчя, а тепер він часто діє за вказівкою влади. Очевидно і те, що у нас немає взаємодії з правоохоронними органами. Ми, зі свого боку, співпрацюємо, робимо, що вимагають, але про узгоджені дії, на жаль, говорити не можна», - сказав під час зустрічі міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини