Харків'ян познайомлять з флорою і фауною боліт
22 січня 2014 17:19
 Харків'ян познайомлять з флорою і фауною боліт Виставка «Чарівний світ боліт» проходить з 22 січня до 2 лютого в галереї «АВЕК» (вул. Сумська, 70).

Як повідомили організатори, виставка приурочена до Всесвітнього дня водно-болотних угідь.

Експозиція складається з трьох частин. Перша присвячена флорі, фауні і пейзажам Національного природного парку «Слобожанський». Парк розташований на березі річки Мерла і створений указом Президента України від 11 грудня 2009 року для збереження лісових комплексів і унікальних боліт цієї місцевості.

Друга частина експозиції - це роботи фотографа-натураліста з Кривого Рогу Сергія Рижкова. Відвідувачі виставки зможуть побачити знімки птахів, що мешкають на болотах та ведуть потайний спосіб життя. Третя частина експозиції представлена картинами харківського художника Василя Мушика, що працює в стилі «вудленд». Полотна автора також присвячені тваринам, що мешкають поблизу водойм.

Для відвідувачів виставки в будні з 16:00 до 18:00 і у вихідні з 14:00 проводитимуть лекції (для груп від п'яти осіб). 2 лютого відбудеться урочисте закриття виставки, а також знайомство з авторами робіт. У рамках заходу пройде демонстрація фільму Ігоря Бишнева «Зачаровані болота».

Довідка. 2 лютого 1971 року в місті Рамсар (Іран) підписано Конвенцію про водно-болотні угіддя, в 1997 році цю дату оголошено Всесвітнім днем ​​водно-болотних угідь. Рамсарська конвенція є першою глобальною угодою з охорони і збереження природних ресурсів. Мета конвенції - зупинити втрату водно-болотних угідь і зберегти наявні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини