Ігор Терехов: Інвестори зацікавлені у фінансуванні інфраструктурних проектів Харкова
05 березня 2019 14:49 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов: Інвестори зацікавлені у фінансуванні інфраструктурних проектів Харкова Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 5 березня, провів зустріч з представниками міжнародної компанії «Hyundai Corporation».

У ході зустрічі сторони обговорили можливість співпраці по ряду інфраструктурних проектів, які реалізуються в Харкові. Зокрема, глава представництва компанії «Hyundai Corporation» в Україні Джонг Іль Рйонг висловив зацікавленість компанії в тому, щоб взяти участь в тендері з будівництва метро, а також закупівлі рухомого складу для метрополітену.

«Наша компанія має великий досвід роботи з такими проектами в різних країнах світу, в тому числі в тих, де використовувалися такі ж характеристики метро, ​​як у Харкові. Ми виконуємо роботу під ключ - ставимо повністю нашу систему і рухомий склад. Ми працюємо з урядом Кореї, тому хотіли б продовжувати нашу співпрацю на урядовому рівні в сфері фінансування інших міських проектів», - зазначив Джонг Іль Рйонг.

У свою чергу Ігор Терехов повідомив, що місто зацікавлене у подальшій співпраці в разі, якщо «Hyundai Corporation» виграє тендер. Він підкреслив, що Харків надає абсолютно рівні умови для всіх учасників тендера.

«Для нас дуже важливою є участь світових лідерів в такому інфраструктурному проекті, як будівництво метрополітену. Це ще раз доводить, що Харків - інвестиційно привабливе місто, яке має стійкий кредитний рейтинг серед інших міст України і навіть Європи», - зазначив Ігор Терехов.

Він підкреслив, що, згідно з технічними умовами тендеру на закупівлю рухомого складу, це повинні бути енергозберігаючі потяги нового покоління, оснащені асинхронними двигунами.

Також на зустрічі сторони обговорили співпрацю в сфері розвитку міського електротранспорту. Перший віце-мер нагадав, що на сьогоднішній день міська влада підписала кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку на придбання нових тролейбусів, при цьому актуальним для Харкова залишається питання оновлення трамвайного парку.

«Сьогодні ми обговорили можливості залучення грантових коштів корейського уряду на проведення технічного обслуговування рухомого складу з подальшою розробкою проекту з оновлення трамвайного парку. Але підкреслю, що це повинно бути комплексне рішення - потрібно не просто закупити нові вагони, але необхідно і оновити трамвайні колії. Наприклад, спочатку потрібно відремонтувати певні маршрути, і після цього пустити на них нові трамваї», - підкреслив перший віце-мер.

За його словами, якщо з обговорюваних проектів  буде досягнуто домовленостей з корейською стороною, то міська влада продовжить співпрацю з інвесторами за проектами, спрямованими на розвиток інфраструктури Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини