Ігор Терехов: Міська влада завжди підтримає культурні проєкти молоді
24 березня 2021 18:43 Місто
Ігор Терехов: Міська влада завжди підтримає культурні проєкти молоді У місті планують відкрити культурно-освітній майданчик для сучасного мистецтва.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов сьогодні, 24 березня, зустрівся з представниками молодіжних організацій міста, які займаються культурними і освітніми проєктами, в тому числі спрямованими на популяризацію фестивальної культури, театрального мистецтва і сучасних музичних жанрів.

Учасники зустрічі зазначили, що проведення в місті цікавих для молоді заходів є важливою складовою створення позитивного іміджу Харкова як туристично привабливого міста. Однак вони підкреслили, що в даний час для сучасного мистецтва в місті не існує єдиного культурного центру, тому вони виступили з пропозицією його створення.

«Ми хочемо створити таке місце, в якому можна було возз'єднати сучасні культури. Було б чудово, якби в одній будівлі функціонував сучасний театр, проводилися виставки, перформанси з додатковою реальністю, різні освітні проєкти. Ми могли б ділитися з харківськими творчими особистостями своїм досвідом, допомагали б їм оформлювати заявки на гранти і багато іншого», - зазначили учасники зустрічі.

Ігор Терехов підтримав цю ідею і пообіцяв пошукати для цього проєкту необхідне приміщення. Він зазначив, що міська влада завжди буде йти назустріч проєктам, які для Харкова потенційно можуть стати якорями притягення туристів. Крім того, він доручив директорам профільних департаментів продумати концепцію створення міського культурного фонду, який би за рахунок бюджетних та спонсорських коштів міг би займатися фінансуванням різних освітніх і культурних заходів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини