Ігор Терехов: Завдяки свідомості вчителів навчання в Харкові буде очним
21 вересня 2021 14:10 Суспільство
Ігор Терехов: Завдяки свідомості вчителів навчання в Харкові буде очним В Україні введуть «жовтий» рівень епідемічної небезпеки опівночі 23 вересня.
Таке рішення ухвалили сьогодні, 21 вересня, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку провів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Представники регіонів країни брали участь у засіданні онлайн.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що, незважаючи на перехід до «жовтої» зони, навчальний рік у Харкові продовжиться в очній формі, оскільки від коронавірусу вакцинувалися близько 85% працівників освіти. Він подякував учителям і вихователям за відповідальну позицію.

Нагадаємо, що в «жовтій» зоні забороняється: проведення масових заходів за участю понад однієї людини на 4 кв. м площі будівлі або території; заповненість кінозалів і залів інших установ культури більш ніж на 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів більш ніж одна людина на 10 кв. м; заповненість басейнів - більше, ніж чотири людини на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для груп; розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менше 1,5 м за сусідніми столиками і більше чотирьох осіб за столом (без урахування дітей до 18 років); проведення у навчальних установах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю учнів більш ніж з однієї групи (класу) і в присутності глядачів (відвідувачів).

Обмеження «жовтої» зони не діють, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе і ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших установ культури, спортзалів і басейнів мають хоча б одне щеплення або діючий (72 години) результат ПЛР або експрес-тестування.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини