Харків будує нові плани з розвитку міжнародного співробітництва
08 січня 2020 09:54 Міжнародне співробітництво
Харків будує нові плани з розвитку міжнародного співробітництва У Департаменті міжнародного співробітництва підбили підсумки роботи за 2019-й рік і розповіли про плани на майбутнє.

Як повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, у 2019 році Харків підписав договір про співпрацю з містом Мінськом (Республіка Білорусь), перший в Україні приєднався до Всесвітньої федерації туристичних міст і отримав кілька значущих нагород у сфері туризму.

«Це і визнання Верховної Ради. Також у скарбничці міста - кілька нагород від журналів «fDi Magazine» і «Financial Times» у сфері туристичних локацій майбутнього. Йдеться про направлення «Mice», тобто ділового туризму, у якому Харків - один з лідерів в Україні», - розповіла Юлія Згурська.

Крім того, Харків уже кілька років поспіль отримує нагороди журналу «Financial Times» у сфері економіки.

Заступник директора департаменту також зазначила, що багато зроблено у сфері міжнародного співробітництва в рамках «Eurocities» - мережі, що об'єднує органи місцевого самоврядування 140 міст з усього світу, а також Асоціації міст-володарів Призу Європи. Два роки поспіль Харківський міський голова Геннадій Кернес очолював асоціацію. У 2019 році Харків передав права головуючого міста польському Ченстохова, і зараз Геннадій Кернес виконує посаду віце-президента. Робота у рамках асоціації триває.

Юлія Згурська також повідомила, що зараз у Харкова 34 міста-побратима в 23-х країнах. У 2020 році Харків відзначить ювілейні річниці співпраці з трьома містами-побратимами. Наприклад, на честь 20-річчя побратимства з болгарською Варною планується познайомити жителів цього міста і харків'ян з традиціями і культурою один одного, щоб вони більше дізналися про життя в різних країнах.

Також планується створити деякі нові асоціації, продовжити реалізацію проєкту «Школа молодого дипломата», який отримав нагороди Міністерства закордонних справ та інших організацій. До ініціативи залучать представників Молодіжної ради при Харківському міському голові. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини