Харків готується до початку опалювального сезону
19 вересня 2018 13:49 ЖКГ
Харків готується до початку опалювального сезону Підготовка будинків комунальної форми власності, соціальної сфери та інфраструктурних об'єктів до опалювального сезону 2018-2019 рр. знаходиться на завершальній стадії.

Про це сьогодні, 19 вересня, повідомили на нараді з підготовки міста до зими, яку провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Нарада пройшла за участю голів районних адміністрацій, директорів профільних департаментів і підприємств.

Зокрема, зазначалося, що будинки комунальної форми власності практично повністю підготовлені до нового опалювального сезону. Учасники наради акцентували увагу на будинках, де трапляються перебої в роботі мереж, щоб визначити терміни ремонту проблемних ділянок. Крім того, зараз робітники приступили до закриття контурів - ремонтують вхідні двері і склять вікна в під'їздах, ремонтують вікна на горищах, вентиляційні отвори в підвалах.

За словами Ігоря Терехова, також до початку опалювального сезону завершиться перекладка магістральних тепломереж, на яких минулої зими відбувалися пориви. Вже замінена перша частина 94-ої магістралі, загальна протяжність якої становить 1,7 км.

«Дуже багато нашими службами зроблено. Йдуть роботи на магістралі, яка пов'язує центральні райони, на магістралі по вул. Валентинівській. Хочеться зазначити, що укладаються сучасні якісні трубопроводи в поліуретановій ізоляції. Крім того, тривають роботи на транзитних мережах», - повідомив перший віце-мер.

Також завершується підготовка до зими медустанов, закладів освіти, культури та спорту. До кінця вересня відкриють після реконструкції ще вісім шкільних стадіонів.

Триває підготовка транспортної мережі, дорожнього господарства. Як повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, цього року в місті буде реконструйовано кілька великих трамвайних переїздів: вул. Героїв Праці - пр. Тракторобудівників; вул. Шевченка - вул. Матюшенка; вул. Гвардійців Широнінців - вул. Героїв Праці; пр. Тракторобудівників - вул. Валентинівська. Крім того, найближчими днями буде відкрито рух на початку Московського проспекту.

За словами директора КП «Підземне місто» Олександра Ткача, також після ремонту будуть відкриті підземні пішохідні переходи в районі Харківського електромеханічного заводу і на пл. Бугримової біля цирку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини