Харків підтримали учасники Міжнародної асоціації «Eurocities»
10 червня 2022 21:36 Міжнародне співробітництво
Харків підтримали учасники Міжнародної асоціації «Eurocities» Представники міста Харкова взяли участь у щорічному засіданні Міжнародної асоціації «Eurocities», яке проходило 8-10 червня у місті Еспоо (Фінляндія).
Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва, учасники засідання з більш ніж 50-ти міст Європи стоячи вітали місто Харків на знак поваги до мужності харків’ян та підтримки нашого міста.

Посол України у Фінляндії Ольга Діброва підкреслила важливість участі українських міст у подібних засіданнях з метою безперервної комунікації та обговорення нагальних потреб з містами Європи.

Однією з ключових подій засідання була зустріч мерів з більш ніж 20 міст Європи, головна  тема якої - відновлення України та шляхи допомоги містам вже сьогодні.

Лідери міст зустрілися на закритому засіданні, щоб обговорити прийом та інтеграцію біженців, енергетичну незалежність та підтримку повоєнного відновлення. Представників Харкова запросили до участі у зустрічі мерів, де вони обговорили сучасні потреби міста.

Мери міст підкреслили необхідність встановлення та розвитку партнерських відносин на міжмуніципальному рівні як найбільш ефективної форми взаємодії між містами.

Мери та заступники мерів міст Антверпен,  Берлін, Бірмінгем, Болонья, Брно, Ейндховен, Еспоо, Флоренція, Франкфурт, Гент, Ганновер, Гельсінкі, Лідс, Мадрид, Мюнхен, Оулу, Познань, Рига, Роттердам, Стокгольм, Таллінн, Турку, Вільнюс, Сарагоса одноголосно підтримали підписаня резолюції щодо розширення надання допомоги містам України, які є членами Асоціації. 

Крім того, харківський проєкт «Школа молодого дипломата» став номінантом нагороди «Eurocities-2022» та отримав підтримку серед молодіжних рад Європи, які також брали участь у засіданні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини