Харків прийнятий до Всесвітньої федерації туристичних міст
12 листопада 2019 18:14 Міжнародне співробітництво
Харків прийнятий до Всесвітньої федерації туристичних міст Харків - перше місто в Україні, яке увійшло до Всесвітньої федерації туристичних міст.

Про це сьогодні, 12 листопада, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міськради повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська. За її словами, тепер відповідне рішення про членство у всесвітній організації буде винесено на найближчу сесію міської ради.

Як повідомила Юлія Згурська, в травні на туристичному форумі міський голова Геннадій Кернес підписав заявку про вступ міста до WTCF. Організація розглянула заявку і прийняла позитивне рішення. Так Харків став першим містом в Україні, яке увійшло до Всесвітньої федерації туристичних міст, штаб квартира якої розташована в Пекіні (КНР). Юлія Згурська зазначила, що інформація про місто буде поширюватися на світовому рівні, тому що крім міст членами WTCF є різні організації, пов'язані з туризмом, - туроператори, авіакомпанії тощо. Варто також чекати туристів з Китаю.

«Китайці - сама мандрівна нація, яка витрачає понад 10% свого ВВП на розвиток туризму. Цей ринок є одним з цільових не тільки для Харкова, але і будь-якого європейського туристичного міста. Наша мета - поширити якомога більше інформації про Харків і його визначні пам'ятки. Членство в ВФТМ також стимулює розвиток туристичної інфраструктури. Ми вже готуємо гідів на китайській мові, займаємося перекладом на китайський табличок з QR-кодами, які були встановлені раніше», - повідомила Юлія Згурська.

За її словами, туристи з Китаю не приїжджають тільки в одне місто на кілька днів. Тому Харків працює з іншими українськими містами, щоб запропонувати туристам спільні продукти і вони могли познайомитися з різними регіонами України.

Нагадаємо, що у вересні харківська делегація взяла участь у саміті Всесвітньої федерації туристичних міст, який проходив у Гельсінкі (Фінляндія). Захід об'єднав понад 400 делегатів з 100 міст 50-ти країн, а також представників міжнародних туристичних організацій.  

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини