Харків розпочинає співробітництво з Аргентиною
08 грудня 2021 16:34 Міжнародне співробітництво
Харків розпочинає співробітництво з Аргентиною Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 8 грудня, зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні Еленою Летісією Мікусінскі.

Посол Аргентини перебуває у Харкові з першим офіційним візитом. Також це перший візит до міста представників посольства за довгі роки.

Ігор Терехов зазначив, що Харків – друге за величиною місто в Україні, де дотримуються різнопланових векторів розвитку. За його словами, міська влада має намір реалізувати багато проєктів з модернізації інфраструктури та націлена на зміцнення міжнародного співробітництва з різними країнами.

Елена Летісія Мікусінскі повідомила, що Посольство Аргентини намітило кілька проєктів для співпраці у таких сферах: фармацевтика, агросектор (центр передачі Україні аргентинських технологій) та IT-технології.

«Аргентина розробляє програмне забезпечення іспанською мовою для різних країн світу. Тому нам потрібно створювати стратегічні альянси між фірмами України та Аргентини», – пояснила Елена Летісія Мікусінскі.

Також вона зазначила, що згодом можливий обмін делегаціями між Харковом та Аргентиною для встановлення прямих контактів співпраці.

Крім того, Посол Аргентинської Республіки зазначила, що сьогодні у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відкриється фотовиставка, присвячена Аргентині та 30-річчю визнання незалежності України Аргентинською Республікою. Експозицію про рідну землю підготували жінки-фотографи.

«Харків для нас – одна із точок опори для співпраці в Україні», - наголосила Елена Летісія Мікусінскі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини