Харків відвідає делегація з Нюрнберга для святкування 25-річчя побратимських відносин
15 вересня 2015 14:22 Міжнародне співробітництво
Харків відвідає делегація з Нюрнберга для святкування 25-річчя побратимських відносин Заходи, присвячені 25-річчю побратимства між Харковом і Нюрнбергом і 20-річчю культурно-просвітницького центру «Будинок Нюрнберга» пройдуть з 17 до 20 вересня в Харкові.

З нагоди річниці побратимства Харків відвідає офіційна делегація міської ради та муніципалітету міста-побратима Нюрнберга і нюрнберзькі активісти «Спілки побратимства «Харків-Нюрнберг».

Як повідомив сьогодні, 15 вересня, у прес-центрі Харківської міської ради заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Іван Немічев, на гостей з Німеччини чекає велика програма. Серед заходів - екскурсія містом, концерт джазової музики німецької групи «Контраст-тріо», відвідування Харківського театру ляльок у рамках проекту «Дні європейської спадщини» і дельфінарію «Немо», де гості ознайомляться з харківським досвідом дельфінотерапії.

Також делегація відвідає міський центр реабілітації дітей-інвалідів «Промінь», транзитне модульне містечко для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей, а також візьме участь у засіданні шкільного «Євроклубу» в гімназії №23 з поглибленим вивченням німецької мови і зустрінеться з Почесним консулом ФРН Тетяною Гавриш.

Також прийом делегації з Нюрнберга відбудеться в Харківській міській раді, під час якого активістам «Спілки побратимства Харків-Нюрнберг» вручать нагороди за діяльність по зміцненню побратимства між Нюрнбергом і Харковом.

Крім того, під час візиту німецька делегація відвідає Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького, де разом з харків'янами висадить дерева дружби.

Зазначимо, що Угода про побратимські відносини між Харковом і Нюрнбергом була підписана 29 квітня 1990 року. Оновлений договір про побратимські зв'язки підписаний 7 липня 1999 року.

Співпраця між Харковом і Нюрнбергом здійснюється в галузі місцевого самоврядування та міських служб, в галузі економіки, освіти, підвищення кваліфікації, обміну практикантами, в галузі культури та спорту, роботи з молоддю, громадськими організаціями, засобами масової інформації.

Особливої ​​уваги заслуговує проект з надання допомоги дітям, хворим на лейкемію. Проект реалізується на базі Харківської дитячої лікарні №16. У 1998 році на кошти благодійних німецьких організацій була проведена реконструкція в гематологічному відділенні лікарні. Заступник голови регіональної ради регіону Середня Франконія Фріц Кьорберг щорічно доставляє в Харків конвой з гуманітарною допомогою для медичних установ та організовує відпочинок в Нюрнберзі для дітей-сиріт та онкохворих дітей з Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини