Харків зміцнює стосунки з Китаєм
18 листопада 2019 16:52 Міжнародне співробітництво
Харків зміцнює стосунки з Китаєм Зустріч із представниками делегації Китайської Народної Республіки відбулась сьогодні, 18 листопада, у Харківській міській раді.

Харків відвідали представники сфер освіти, економіки та медицини, зокрема, Національного народного конгресу, Університету фінансів і економіки Донгбея, муніципалітету провінції Шаньсі, Тайюанського університету науки і техніки, онколікарні Китайської академії медичних наук, компанії «China Venture Capital Co» - партнера Всесвітньої федерації туристичних міст, куди нещодавно вступив Харків, тощо.

З гостями зустрілися директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь, а також його заступники Аліна Філімонова і Юлія Згурська.

Як повідомив старший радник «China Venture Capital Co», член постійної комісії Національного народного конгресу Чжан Шаокін, це їх перший візит до Харкова. Делегацію до міста надіслав уряд Китаю з метою дізнатися про перспективні сфери для інвестування. Сьогодні вони відвідали Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який їх дуже вразив. Але, крім освіти, китайська сторона також бачить перспективи співпраці у промисловості та аграрному секторі. Чжан Шаокін повідомив, що після повернення на батьківщину члени делегації почнуть залучати китайські компанії для інвестування у Харків.

Віктор Рудь зазначив, що Харків завжди відкритий до співробітництва, спрямованого на поліпшення життєдіяльності міста. За його словами, міська влада приділяє велику увагу економіці і створює хороші умови для ведення бізнесу. У місті працюють центри надання адміністративних послуг, покращується інфраструктура, активно будується нове житло, розвивається співробітництво з міжнародними організаціями.

Директор департаменту підкреслив, що Харків підтримує побратимські відносини з китайськими містами Цзінань і Тянцзінь. Харків'яни шанобливо ставляться до історії Китаю, вивчають китайські культуру і мову. В університеті ім. Каразіна працює Інститут Конфуція, і Харків став першим містом в Україні, де пройшла фотовиставка, присвячена досягненням 70 років з дня заснування Китайської Народної Республіки. За його словами, місто і надалі готове розвивати відносини.

Довідка. Торік імпорт товарів з КНР до міста Харкова склав 232,65 млн. дол. США і збільшився на 22,9% в порівнянні з 2017 роком. Обсяг імпортних поставок з КНР до Харкова становить найбільшу частку за 2018 рік (21,3% від загального обсягу імпорту). Станом на 31 грудня 2018 року, обсяг іноземних інвестицій з Китаю склав 1,074 млн дол. США.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини