Харківські лікарні забезпечують додатковими кисневими концентраторами
12 жовтня 2021 12:33 Медицина
Харківські лікарні забезпечують додатковими кисневими концентраторами Кисневі концентратори встановили в міських лікарнях №8 і 18, де на вихідних обладнали додаткові ліжко-місця для хворих на коронавірус.

Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомила журналістам заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, 50 кисневих концентраторів додатково встановили в лікарні №18, і сьогодні туди довезуть ще 27. Крім того, 145 концентраторів надійшли в лікарню №8.

Віцемер зазначила, що лікарня №8 вперше лікує хворих на COVID-19, і централізованим киснем там були забезпечені тільки пацієнти инфарктной реанімації. Виходячи з нових потреб, в лікувальному закладі планують провести кисень і в відділення, де лікують хворих на коронавірус.

«Ми використовуємо всі ресурси, щоб посилити можливості недавно відкритих відділень лікарень», - підкреслила віцемер.

Вона нагадала, що всього в міських лікарнях розгорнуто понад 1,5 тис. місць для хворих на коронавірус, які забезпечені понад 600 точками централізованої подачі кисню і близько 1 тис. кисневих концентраторів. Заповненість ліжок становить 73,6%. На стаціонарному лікуванні перебувають 937 хворих, 62% пацієнтів - на кисневій підтримці, 33,2% з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що всього в місті, враховуючи лікарні обласного підпорядкування, розгорнуто понад 3 тис. місць для хворих на на COVID-19. 290 ліжок в обласній лікарні передбачені для дітей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини