Харківські школярі більше займатимуться іноземними мовами
27 серпня 2015 14:48 Освіта
Харківські школярі більше займатимуться іноземними мовами Харківським школярам у новому навчальному році збільшили кількість годин для вивчення іноземної мови.

Про це в ході прямої телефонної лінії в газеті «Вечірній Харків» повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, в 6-9-х класах з'явиться додаткова година на тиждень, а в 10-11-х класах - додаткові півгодини. Це дасть можливість дітям краще знати іноземну мову.

Крім того, Міністерство освіти запровадило ще пару нововведень. Так, максимально спростили програму і навчальний матеріал для школярів початкових класів, щоб не перевантажувати дітей.

Третє нововведення стосується уроків фізкультури. Його мета - максимально урізноманітнити уроки і мотивувати дітей до занять спортом. Наприклад, якщо вчитель фізкультури профілюється на гімнастиці, частину уроків фізкультури можна присвятити заняттям з хореографії або ритмики. Якщо в школі є басейн, тут можна проводити заняття з плавання на уроках фізкультури, причому важливо, щоб шкільні басейни використовувалися максимально з раннього ранку до пізнього вечора і туди могли приходити після уроків діти з сусідніх шкіл. Заняття в шкільних басейнах для дітей - безкоштовні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини