Харківські школярі стали призерами двох міжнародних олімпіад
30 липня 2018 11:56 Освіта
Харківські школярі стали призерами двох міжнародних олімпіад Випускники харківських шкіл вибороли срібні медалі на Міжнародній хімічній та Міжнародній фізичній олімпіадах.

50-та Міжнародна хімічна олімпіада (International Chemistry Olympiad - IChO) проходила з 19 по 29 липня у Словаччині та Чехії. У ній взяли участь команди школярів з 76 країн. Україну представили чотири учнів, в тому числі два харків'янина.

Їм потрібно було виконати теоретичні та практичні завдання, за результатами яких журі визначило місце кожного учасника в загальному рейтингу. У підсумку, команда України завоювала одну золоту та три срібні медалі. Срібними призерами стали випускник Харківського фізико-математичного ліцею №27 Дмитро Царенко і випускниця Харківської гімназії №47 Ольга Ващенко. Підготували їх до олімпіади вчителя Олександра Кравченко і Тетяна Войлокова, відповідно.

Крім того, з 21 по 29 липня в Португалії пройшла 49-та Міжнародна фізична олімпіада (IPhO), в якій взяли участь представники 80 країн. До складу української команди увійшли п'ять школярів, які вибороли три срібні та дві бронзові медалі. Серед срібних призерів - два випускника ХФМЛ №27 Сергій Кригін та Іван Рідкокаша. Їхній наставник - учитель ліцею, кандидат фізико-математичних наук Ілля Гельфгата.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини