Харківські студенти проведуть благодійний аукціон для придбання ортопедичних апаратів
09 грудня 2014 11:07 Суспільство
Харківські студенти проведуть благодійний аукціон для придбання ортопедичних апаратів Благодійний IX Аукціон надій «Рухаюся - живу» відбудеться 24 грудня в Харківському інституті банківської справи.

Як повідомили організатори, молодь прагне допомогти реабілітації українців, які страждають паралічем ніг і тіла. Один із способів допомогти таким людям - придбання динамічних параподіум, що дозволяють людям з обмеженими можливостями самостійно рухатися.

За словами голови координаційної ради Харківського інституту банківської справи УБС НБУ Катерини Кебедової, інвалідність - це проблема кожного суспільства, на яку не можна закривати очі, тому студенти прагнуть в рамках благодійного студентського IX Аукціону надій «Рухаюся - живу» закупити необхідні динамічні параподіуми різного типорозміру, які дозволять допомогти пацієнтам УкрНДІпротезування з порушеннями руху.

Як зазначила директор харківського УкрНДІпротезування Антоніна Салєєва, параподіум необхідний при травмах спини і хребта, ДЦП та інших неврологічних захворюваннях. Зокрема, в даний час це обладнання вкрай необхідне для бійців АТО, які отримали важкі поранення спини і ніг і втратили можливість самостійної ходьби. Зараз реабілітацію в УкрНДІпротезування проходять дев'ять мирних жителів Донбасу і два бійці АТО, які отримали серйозні поранення.

На продаж виставлять лоти від відомих українців - вироби ручної роботи, сертифікати на послуги, художні речі. Для гостей аукціону пройде показ модних речей з національною символікою.

В рамках акції пройде благодійний флеш-моб «Move good», що передбачає зйомку короткого відео танцю, передачі естафети іншим і перерахування коштів на благодійний рахунок акції.

Аукціон надій «Рухаюся - живу», організований Університетом банківської справи Національного банку України пройде ще в декількох містах країни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини