Харків'ян запрошують на виставку японських гравюр
14 серпня 2017 15:06 Культура
Харків'ян запрошують на виставку японських гравюр Виставка японських гравюр XVIII - XIX століть з колекції Музею японської гравюри (м. Дніпро) відкриється 14 серпня в Харківському художньому музеї (вул. Жінок-Мироносиць, 11).

В експозиції «Відбиток сонця, що сходить» будуть представлені 100 унікальних графічних творів, які оповідають про життя самураїв, японських куртизанок і акторів театру Кабукі. Це кольорові ксилографії (кольорова гравюра на дереві) японських художників: Кунісада Утагава, Кіёнага Торіі, Утамаро Китагава, Кунійосі Утагава та ін. «Виставка дає яскраве уявлення про унікальне японське мистецтво, яке сприймається в наші дні, як символ культури цієї країни в цілому», - зазначили організатори.

Як повідомили в Художньому музеї, Музей японської гравюри в Дніпрі був відкритий в 2016 році, напередодні проведення Року Японії в Україні. Його унікальна колекція кольорової гравюри формувалася протягом 10-ти років. Нині вона налічує понад 300 експонатів 55-ти художників - найвідоміших майстрів цього виду мистецтва.

Відкриття виставки відбудеться 14 серпня, початок - о 16:00.

Експозиція працюватиме до 5 листопада.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини